Wat verstaat ù onder een Dementie Vriendelijk Oegstgeest?

Wat verstaat ù onder een Dementie Vriendelijk Oegstgeest?

Uitnodiging Beeldvormingsbijeenkomst Mantelzorg en Dementie

Wat verstaat u onder een Dementie Vriendelijk Oegstgeest? En hoe zit het eigenlijk met de mantelzorgondersteuning in Oegstgeest? De gemeenteraad nodigt u uit om hierover mee te praten. Deze bijeenkomst is op donderdag 2 februari vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.

De raad wil door middel van beeldvormende bijeenkomsten op een laagdrempelige manier in gesprek komen met de Oegstgeester gemeenschap. Zorgt u voor een familielid die dement is? Wat is uw ervaring als mantelzorger? Hoe kunt u zelf dementievriendelijk worden? Wat betekent het om mantelzorger te zijn voor iemand met dementie? Wij nodigen u uit om hierover mee te praten.

Het programma

• Presentatie en gesprek over mantelzorgers

Presentatie door organisatie Eva. Eva heeft kennis en ervaring op het gebied van mantelzorgondersteuning en ondersteuning bij de zorg door vrijwilligers. Naast ondersteuning biedt Eva advies en informatie aan hulpvragers, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten. Eva richt zich ook op bedrijven, organisaties en gemeenten. Na de presentatie wordt het gesprek geleid aan de hand van twee dilemma's.

• Presentatie en gesprek over dementievriendelijk Oegstgeest.

Op basis van een verkenning wordt een beeld geschetst wat verstaan wordt onder een dementievriendelijk Oegstgeest en hoe Oegstgeest de komende jaren dementievriendelijker kan worden. De raad heeft tijdens de begrotingsbehandeling in november 2016 € 30.000 goedgekeurd voor 2017 en 2018 voor het realiseren van een dementievriendelijker gemeenschap. Na de presentatie, verzorgd door de ambtelijke organisatie, is er ruimte voor gesprek.

Meer informatie vindt u hier.

(afbeelding is van www.samendementievriendelijk.nl)