Videotulen raadsvergadering donderdag 29 januari 2015 online

Videotulen raadsvergadering donderdag 29 januari 2015 online

blik op de voorzitterVanaf vandaag staan de videotulen van de gemeenteraad van 29 januari 2015 online. Videotulen zijn de audiovisuele vorm van notulen. Vanaf deze maand is hier per raadslid te zien wat deze gezegd of gestemd heeft. Onder de agendapunten en stukken ziet u nu de namen van de raadsleden staan. In de rechterbalk ziet u filters per spreker en per onderwerp. Per spreker ziet u wat deze tijdens de vergadering gezegd heeft.

Op het tabblad Raad ziet u de raadsleden per partij staan. Als u klikt op de foto ziet u de contactgegevens.

De opname van een vergadering wordt opgeknipt op agendapunt en spreker en is te raadplegen na maximaal 4 werkdagen. Zo is nu gemakkelijk terug te vinden wat de bijdrage is van een bepaalde spreker of wat er is gezegd bij een bepaald agendapunt.

De sprekersvolgorde wordt nu onder de agendastukken weergegeven.

Filter

In de rechterbalk kunt u filteren op spreker. Als u bijvoorbeeld uw favoriete raadslid wilt horen, selecteert u haar of hem.  en worden alleen de uitspraken van het raadslid weergegeven. Uitspraken en informatie over de spreker verschijnen in beeld. Het is mogelijk meerdere sprekers te selecteren waardoor u uw favoriete raadsleden kunt volgen.

Met filteren op onderwerp is het mogelijk om onderwerpen over te slaan en alleen te beluisteren wat voor u van belang is.

De Raad

Op het tabblad De Raad in de bovenste balk is vanaf deze week te zien wat raadsleden gezegd en gestemd hebben. Het nazoeken van uitspraken en stemmingen is veel eenvoudiger geworden. Let wel, het gaat om uitspraken en stemmingen vanaf januari 2015.