Bezoek van internationale leerlingen van het Rijnlands Lyceum

Bezoek van internationale leerlingen van het Rijnlands Lyceum

Donderdagmiddag 14 juni 2018 waren er twee klassen met internationale leerlingen van het Rijnlands Lyceum aanwezig op het gemeentehuis van Oegstgeest.

In de Raadzaal maakten de leerlingen kennis met de gemeenteraad. Er werd gestart met een interactieve quiz. Tussendoor kwam de burgemeester Emile Jaensch langs om kennis te maken met de leerlingen en konden de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester. ''Why did you become a mayor?'' was een van de vragen waar de burgemeester antwoord op gaf.

Vervolgens kregen de leerlingen de kans om in gesprek te gaan met raadsleden. Van elke fractie was er een raadslid of steunfractielid aanwezig om vragen van leerlingen te beantwoorden. Tot slot voerden de leerlingen een debat, zoals de gemeenteraad dit ook doet. De leerlingen hadden sterke argumenten bedacht en gingen een goede discussie aan met elkaar.