Beeldvormende raadsbijeenkomst Van Afval Naar Grondstof op donderdag 11 mei

Beeldvormende raadsbijeenkomst Van Afval Naar Grondstof op donderdag 11 mei

Beeldvormende raadsbijeenkomst Van Afval Naar Grondstof

Donderdag 11 mei 2017 organiseert de gemeenteraad een beeldvormende raadsbijeenkomst over het thema Van Afval Naar Grondstof. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en vindt plaats in de Raadszaal in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

In het nieuwe duurzaamheidbeleid van de gemeente wordt Circulaire Economie een belangrijk speerpunt.

Het landelijk programma Van Afval Naar Grondstof (VANG) is een concreet plan om de transitie naar een Circulaire Economie te bevorderen.

Een onderdeel van het programma is het reduceren en scheiden van huishoudelijk afval.

De gemeenteraad gaat graag met u in gesprek over ambities en mogelijkheden. Voor de lange termijn, en de korte termijn. Maar ook over wat het nu voor uw eigen situatie betekent.

Het programma

De avond start met een inhoudelijke presentatie door een deskundige van ingenieursbureau MWH Global.

Daarna gaan we met de aanwezige raadsleden, belanghebbenden en geïnteresseerden op een interactieve manier met elkaar in gesprek over een aantal stellingen.

Laat uw stem horen, wie weet overtuigt u iemand met uw argument.

Of neem eens een ander standpunt in, en kruip in de huid van een ander.

Het resultaat draagt bij aan een stap in de richting van een circulair en duurzaam Oegstgeest. U bent van harte welkom om op deze raadsbijeenkomst aanwezig te zijn.