Beeldvormende raadsbijeenkomst duurzaamheid 9 maart

Beeldvormende raadsbijeenkomst duurzaamheid 9 maart

Donderdag 9 maart is de beeldvormende raadsbijeenkomst Ruimte over het nog op te stellen Duurzaamheidsbeleid. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en is in de Kapelzaal in het Dorpscentrum, Lijtweg 9.

De gemeente Oegstgeest werkt met de samenleving aan een nieuw Duurzaamheidsbeleid. We zijn bezig om ons een  beeld te vormen van de  strategische koers van het nog te ontwikkelen duurzaamheidsbeleid van Oegstgeest. Waar staan we nu? Wat willen we bereiken? Welke koers gaan we volgen?  Wat zijn de belangrijkste doelen op korte termijn en welke op wat langere termijn?  Dit zijn zo wat vragen waar we antwoorden op willen formuleren.

Het programma

Met de aanwezige raadsleden en vertegenwoordigers van andere overheden en initiatiefnemers bespreken we de opzet van het Duurzaamheidsbeleid. De opzet is gebaseerd op ervaringen met het Duurzaamheidsbeleid tot nu toe, interne overleggen met deskundigen, een bijeenkomst met belanghebbenden en gesprekken met wethouders. Na de presentatie krijgen de aanwezigen de gelegenheid om onderdelen van de strategische koers in groepen te bespreken. We geven tot slot van de bijeenkomst iedereen de gelegenheid om een voor hun belangrijke volgorde in de uitkomsten aan te brengen.

Het resultaat is de volgende belangrijke bouwsteen in het proces van het opstellen van het Duurzaamheidsbeleid van Oegstgeest. U bent van harte welkom om op deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Inhoudelijke factsheets volgen nog, ter voorbereiding op de bijeenkomst. De factsheets gaan over de volgende onderwerpen:

• Leidende principes
  • Energietransitie