U bent hier: Home / Nieuws / Nieuwsberichten

Hier leest u alle nieuwsberichten, die tot nu toe gepubliceerd zijn.

• Update 25 maart: RAADSVERGADERING AFGELAST

De gemeenteraad stelt de gezondheid van inwoners, medewerkers en de raads- en commissieleden voorop. Afgelopen week werden er extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Besluitvormende raadsvergadering afgelast!

We willen het risico op verspreiding zoveel mogelijk tegengaan met elkaar. Het presidium (het dagelijks bestuur van de gemeenteraad) heeft daarom besloten om de besluitvormende raadsvergadering van donderdag 26 maart niet door te laten gaan. De stukken die voor besluitvorming op de agenda stonden, schuiven door naar de volgende besluitvormende raadsvergadering. De volgende raadsvergadering vindt plaats op donderdag 23 april.

Heeft u vragen over de genomen maatregelen? Neem dan contact op met de griffie van gemeente Oegstgeest: griffie@oegstgeest.nl.

• Update 18 maart 2020: raadsbijeenkomsten

De gemeenteraad stelt de gezondheid van inwoners, medewerkers en de raads- en commissieleden voorop. Daarom hebben we met elkaar gekeken op welke manier we de komende raadsvergadering en commissie plaats laten vinden.

• Besluitvormende raadsvergadering 26 maart 2020

Om tot een raadsbesluit te komen is de gemeenteraad verplicht om een raadsvergadering te houden. Zonder de raadsvergadering mag de gemeenteraad geen raadsbesluiten nemen. Daarom is er gekozen om de besluitvormende raadsvergadering van donderdag 26 maart 2020 door te laten gaan, maar op een andere manier vorm te geven dan normaal. Deze raadsvergadering vindt plaats zonder publiek. Uiteraard kan iedereen de vergadering live online kijken via de website https://oegstgeest.raadsinformatie.nl/

Wilt u weten waar de gemeenteraad een besluit overneemt tijdens deze raadsvergadering? Bekijk dan de agenda.

• Commissie Ruimte en Burger 2 april 2020

De commissie Ruimte en Burger van donderdag 2 april 2020 vervalt. De stukken op de agenda van deze commissie gaan zonder bespreking door naar de besluitvormende raadsvergadering van donderdag 24 april 2020.

Noodverordening COVID-19 VRHM

De noodverordening voor heel de Veiligheidsregio Hollands Midden, waar ook de gemeente Oegstgeest toe behoort, is aangescherpt en verlengd.

• Beeldvorming APV (19/3) vervalt

Update maandag 16 maart 2020:

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Meer informatie leest u op de pagina van de rijksoverheid. Deze maatregelen hebben ook effect op onze raadsbijeenkomsten:

• De beeldvormende raadsbijeenkomst van donderdag 19 maart over de APV vervalt!
    • De besluitvormende raadsbijeenkomst van donderdag 26 maart en de gezamenlijke commissie Ruimte en Burger van donderdag 2 april gaan vooralsnog door. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om deze bijeenkomst met minder aanwezige mensen te doen.

Als er meer informatie volgt dan leest u dit op onze Facebookpagina of op onze website.

Update zaterdag 14 maart 2020:

De beeldvormende raadsbijeenkomst van donderdag 19 maart en de besluitvormende raadsbijeenkomst op donderdag 26 maart gaan vooralsnog door.

De landelijke maatregelen hebben op dit moment nog geen effect op de raadsbijeenkomsten. Uiteraard volgen wij de noodverordening rondom het coronavirus (Covid-19): bijeenkomsten tot 100 personen kunnen én mogen doorgaan. Daarom kiezen we ervoor om vooralsnog de raadsvergaderingen door te laten gaan. Mochten de richtlijnen worden aangescherpt of mocht er reden zijn om de bijeenkomsten te annuleren dan laten we dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

Publiek zonder klachten is welkom om aanwezig te zijn bij de raadsbijeenkomsten. Voor mensen die verkouden zijn, koorts hebben en/of hoesten geldt de algemene regel: vermijd contact en blijf thuis!