Dag van de Democratie

U bent hier: Home / Nieuws / Dag van de Democratie

Dag van de Democratie

Ieder jaar wordt in september in diverse gemeenten de Dag van de Democratie gevierd, tijdens het Open Monumentenweekend. De gemeente Oegstgeest doet dit jaar ook mee. Op zondag 10 september staan van 12.00 – 17.00 uur de deuren van het gemeentehuis open voor publiek.

Naast de bekende rondleidingen in het gemeentehuis in het kader van het Open Monumenten- & OSGER-weekend worden enkele extra activiteiten georganiseerd in het kader van de Dag van de Democratie. Daarbij is er speciale aandacht voor kinderen.

• Rondleidingen door gemeentehuis: kom meer te weten over de historie van het gebouw! De eerste rondleiding start om 12 uur en wordt door wethouder Jos Roeffen gegeven.
  • Ideeënboom voor kinderen: kinderen kunnen hun ideeën voor Oegstgeest opschrijven, wat vinden zij belangrijk?
  • Politieke kinderbingo (start 14.00 uur): hoeveel weet jij van de gemeente? Doe mee met deze speciale bingo onder leiding van burgemeester Emile Jaensch en maak kans op leuke prijzen!  (voor kinderen in de basisschoolleeftijd, met hulp van ouders en volwassenen)

Vanzelfsprekend kunt u tijdens deze dag ook in contact komen met aanwezige gemeenteraadsleden.

Graag tot ziens op 10 september tussen 12.00 – 17.00 uur in het gemeentehuis van Oegstgeest! (Rhijngeesterstraatweg 13)